Sok szolgáltatót megpróbáltam, de számlanyitás után magára hagyják a kezdő tradert, így aztán nagyon nehéz. Végül ráakadtam a GOLD FOREXRE. ...

Maradjon naprakészen hírlevelünk segítségével!

Lexikon beginning with I

Egy betüre kattintva arra az oldalra ugrik, ahol azzal a betüvel kezdődő kifejezések vannak listázva.
if done

Megbízás típus, amely az angol elnevezésből adódóan olyan kapcsolatot jelöl két, vagy több megbízás között, hogy az alap megbízás teljesülése szükséges ahhoz, hogy a többi életbe lépjen.

Illikvid piac (Thin market)

Alacsony forgalmú piac, amelyen az eladási és vételi ár közötti spread nagy, és a kereskedett instrumentum likviditás alacsony.

IMF - International Monetary Fund

Nemzetközi Pénzügyi Piac, a Chicago Mercantile

IMM - Inetrnational Monetary Market

Nemzetközi Pénzügyi Piac, a Chicago Mercantile Exchange, az USA legnagyobb határidõs piacának a része, amelyen számos devizával és pénzügyi határidõs termékkel kereskednek.

Indikatív árjegyzés (Indicative quote)

Az árjegyzõ nem stabil ára.

indikátor

Technikai elemzés egyik eszköze, amely valamilyen matematikai képlet segítségével számolható az árfolyamokból és bizonyos értékeinek elérése vételi, vagy eladási jelzést adhat.

Infláció (Inflation)

Az általános árszínvonal folyamatos emelkedése, amely a vásárlóerõ csökkenésével jár együtt.

Infláció (Inflation)

Az általános árszínvonal folyamatos emelkedése, amely a vásárlóerõ csökkenésével jár együtt.

instrumentum

Termék

intervenció

A központi bank nyíltpiaci beavatkozása a hazai fizetőeszköz árfolyamának alakulásába. A bankközi piacon eladóként, vagy vevőként megjelenve gyengíti, vagy erősíti a devizát.

intervenciós sáv (árfolyamsáv)

Amennyiben az árfolyamrendszer nem engedi a deviza szabad lebegését, a jegybank meghatározhat egy intervenciós sávot, amelynek alján és tetején is garanciát vállal a beavatkozásra, vagyis az árfolyamnak a sávon belüli mozgását próbálja biztosítani. (Természetesen nem egy példa volt már rá, hogy a piac támadást indított az ellen, hogy a jegybank esetleg nem tudja majd tartani a vállalt árfolyamszintet.)

interveniál

A központi bank eladóként, vagy vevőként megjelenik a bankközi piacon, hogy ezzel gyengítse, vagy erősítse a hazai devizát.

Irányadó kamat (Fed Fund Rate)

A Fednél elhelyezett betétek után fizetendõ kamat. Nagyon fontos, sok piaci szereplõ által figyelt rövid távú kamatláb, mert ez mutatja meg, hogy a Fed miként értékeli a pénzkínálatot.